Partiernas ointresse för dig mellan valen – och du som köpt läppglans!

Det här friandet till alla röstberättigade i Sverige som partierna håller på med nu gör mig nästan illamående. Oj, så de tigger och ber om någon typ av relation: ”du kan väl rösta på oss!”
Om en relation ska hålla måste den vårdas av båda parter. Men, när frieriet och ”vigseln” är över står jag där med ensam vårdnad om – ingenting.

Citatet nedan kommer från ”Den okända hästen från Aten” av Per Norbäck. Det är berättelsen om Demoex, kapitel 2-6, som finns att läsa HÄR

Per Norbäck beskriver det jag upplever väldigt bra:
Valdemokrati går ut på att öppna det politiska systemet på vid gavel vart fjärde år så att du får vara med och rösta om vem som ska bestämma. I valrörelsen bryr sig partierna om väljaren. All politisk information är öppen för dig, och du blir plötsligt poppis på skolgården och alla coola partier frågar chans på dig samtidigt. Smickrad bestämmer du dig för vilket parti du gillar och lägger din röst i det gröna valbåset, men nästa dag gör partiet slut. Du som hade köpt läppglans med jordgubbsmak och så hann inte ens hångla.
[…]
Partiernas ointresse för dig mellan valen gör det lätt att uppleva att det gröna valbåset vart fjärde år bara finns där för att du ska kunna ge bort din makt.
(sidan 10).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s